a person grating a cheese on a gnocchi

Gnocchi uit de Airfryer

Knapperige gnocchi uit de airfryer

Gnocchi uit de airfryer is een typisch eenvoudig gerecht. Gnocchi is een traditioneel Italiaans gerecht dat gemaakt wordt van aardappelen en bloem. Het zijn kleine, zachte balletjes die een beetje lijken op dumplings. Gnocchi wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht, maar kan ook gebruikt worden als bijgerecht bij vlees- en groentegerechten.

Er zijn verschillende manieren om gnocchi te serveren. Je kunt het bijvoorbeeld combineren met een simpele tomatensaus, een romige saus of een ragù van vlees. Ook kun je gnocchi gratineren met kaas en serveren als ovenschotel. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus probeer vooral zelf uit wat jij lekker vindt!

Waarom gnocchi uit de airfryer?

De airfryer is een handig apparaat waarmee je op een gezondere manier eten kunt bereiden dan met frituren in olie. Door het gebruik van hete lucht wordt het eten knapperig en gaar zonder dat er olie nodig is. Dit maakt de airfryer een populaire keuze voor het bereiden van snacks en bijgerechten zoals aardappeltjes, kipnuggets en loempia’s.

Gnocchi in de airfryer bereiden heeft een aantal voordelen. Ten eerste wordt de gnocchi lekker knapperig en goudbruin, waardoor het een mooie textuur krijgt die goed past bij de zachte en romige binnenkant van de gnocchi. Daarnaast is de bereidingstijd in de airfryer korter dan in de oven, waardoor het een snellere optie kan zijn als je weinig tijd hebt.

Al met al is het bereiden van gnocchi in de airfryer een lekkere en handige optie als je op zoek bent naar een snelle en gezonde manier om dit traditionele Italiaanse gerecht te bereiden.

Tip: Gebruik bakpapier voor in de airfryer, dan hoef je minder schoon te maken. Gebruik van ronde bakpapiervormen voor extra gemak. Deze kan je eenvoudig bij bol.com halen:


a person grating a cheese on a gnocchi
Afdrukken

Airfryer gnocchi

Heerlijke gnocchi klaargemaakt in de airfryer
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Vegatarisch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4
calorieën 260kcal

Equipment

  • Airfryer

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas

Instructies

  • Mix alle ingredienten in een kom. Zorg dat ge gnocchi goed bedekt is.
  • Verwarm de airfryer op 200 graden
  • Plaats de gnocchi in de airfryer. Zet 12-15 minuten op 200 graden en schudt regelmatig.
  • Smakelijk eten

Variatie gnocchi

Gnocchi kan je op vele manieren varieren, namelijk door middel van verschillende sauzen, zoals tamatensaus, romige saus of een soort ragu saus. Allemaal erg lekkere manier om gnocchi mee uit te proberen.

Soortgelijke airfryer recepten

oats and nuts in gray bowl

Airfryer Granola

Zelfgemaakte granola, eenvoudig en heerlijk knapperig Welkom terug, lieve lezers! Vandaag duiken we de wereld…

Lees meer

Airfryer Haloumni

Welkom terug, lieve lezers! Vandaag nemen we een duik in de wereld van de Airfryer,…

Lees meer

Vissticks Airfryer

Gepaneerde vissticks uit de airfryer Vandaag wil ik je meenemen op een reis naar je…

Lees meer

Heb jij ook genoten van gnocchi uit de airfryer, beoordeel deze dan. Dan kan je andere weer verder helpen met het maken van een keuze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept