popcorn on clear glass bowl

Airfryer popcorn

Popcorn uit de airfryer

Airfryer popcorn is een gezonde en gemakkelijke manier om thuis popcorn te maken zonder de toevoeging van olie. Het is een populaire snack die wordt gegeten tijdens het kijken van een film of televisieprogramma, en het kan nu snel en gemakkelijk worden gemaakt met behulp van een airfryer.

Een airfryer is een keukenapparaat dat hete lucht gebruikt om voedsel te bakken, braden en grillen zonder olie. Met de airfryer popcornmethode kun je thuis heerlijke popcorn maken met slechts een handvol maïskorrels en in slechts enkele minuten.

Airfryer popcorn is niet alleen lekker en gemakkelijk te maken, maar het is ook een gezonde optie omdat er minder olie of boter wordt gebruikt. Het is ook goedkoper dan het kopen van kant-en-klare popcornzakjes in de supermarkt.

Als je van popcorn houdt en op zoek bent naar een gezonde en gemakkelijke manier om het thuis te maken, dan is popcorn een geweldige optie om te overwegen.

Popcornmais voor popcorn uit de airfryer

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen normale mais en popcornmais:

 1. Korrelgrootte: Popcornmais heeft een veel kleinere korrel dan normale mais. De korrels van popcornmais zijn ook harder en dichter van structuur, waardoor ze beter bestand zijn tegen de hitte en druk die nodig is om te poppen.
 2. Vochtgehalte: Popcornmais heeft een hoger vochtgehalte dan normale mais. Dit is belangrijk omdat het vocht in de korrel in stoom verandert wanneer de korrel wordt verhit, waardoor de druk in de korrel toeneemt en de korrel uiteindelijk popt.
 3. Zetmeelgehalte: Popcornmais heeft een hoger zetmeelgehalte dan normale mais. Dit komt omdat de korrel van popcornmais een hoger gehalte amylose bevat, een type zetmeel dat langzamer afbreekt dan andere soorten zetmeel. Dit betekent dat de korrel langzaam opwarmt en de druk in de korrel langzaam toeneemt voordat deze uiteindelijk popt.

Door deze verschillen in korrelgrootte, vochtgehalte en zetmeelgehalte, is popcornmais geschikt om te poppen en normale mais niet. Normale mais is bedoeld voor consumptie als groente of voor dierenvoer. Popcornmais is speciaal ontwikkeld voor het maken van popcorn en is daarom de beste keuze als je zelf thuis popcorn wilt maken.

Waar kan je popcornmais halen?

Popcornmais is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en online winkels. Het is meestal te vinden in het gangpad waar andere granen, bonen en rijst te vinden zijn. Vaak wordt popcornmais verkocht in kleine verpakkingen van ongeveer 500 gram, maar er zijn ook grotere verpakkingen beschikbaar voor mensen die regelmatig popcorn maken.

Je kunt ook popcornmais kopen bij speciaalzaken of online winkels die gespecialiseerd zijn in voedselproducten. Dit kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar speciale soorten popcornmais zoals biologische of gourmet popcornmais.

Ingredienten popcorn uit de airfryer

 • Popcornmaïs (50-75 g): Kies voor hoogwaardige popcornmaïs voor het beste pofresultaat. Deze kleine korrels zullen zich uitvouwen tot heerlijke popcorn.
 • Olie (1 eetlepel, bijv. zonnebloemolie): De olie helpt de maïskorrels te poffen en voegt smaak toe aan de popcorn.
 • Zout (naar smaak): Voeg zout toe om de smaak van de popcorn te versterken en de perfecte balans te creëren.

Nu we de ingrediënten hebben doorgenomen, gaan we verder met de eenvoudige stappen om je eigen knapperige popcorn uit de airfryer te bereiden.

Stap voor stap naar popcorn uit de airfryer

 1. Voorbereiden van de Maïs: Plaats de popcornmaïs in de mand van de airfryer. Zorg ervoor dat de maïs in een enkele laag ligt, zodat de korrels gelijkmatig kunnen poffen.
 2. Toevoegen van Olie: Giet de olie gelijkmatig over de popcornmaïs. Gebruik een lepel of spatel om voorzichtig de maïs door de olie te roeren, zodat elke korrel licht bedekt is met een dun laagje olie. Dit zorgt ervoor dat de popcorn gelijkmatig poft en een heerlijke smaak krijgt.
 3. Instellen van de Airfryer: Stel de airfryer in op 200 graden Celsius (of volgens de specificaties van jouw airfryer). Zet de airfryer aan om voor te verwarmen.
 4. Popcorn Poffen: Plaats de mand met de popcornmaïs in de voorverwarmde airfryer. Laat de popcorn poffen gedurende ongeveer 5-7 minuten. De exacte tijd kan variëren, afhankelijk van de kracht van je airfryer. Het is belangrijk om de mand tussendoor een paar keer voorzichtig te schudden om te voorkomen dat de popcorn aanbrandt.
 5. Zout Toevoegen: Haal de mand uit de airfryer wanneer de popcorn volledig gepoft is en een heerlijke geur heeft verspreid. Voeg zout naar smaak toe en schud de popcorn goed door elkaar om het zout gelijkmatig te verdelen.
 6. Serveren en Genieten: Serveer de warme popcorn direct in een grote kom of individuele porties. Of het nu een filmavond is of gewoon een verlangen naar een smakelijke snack, deze zelfgemaakte popcorn zal zeker een hit zijn.

Met deze eenvoudige stappen kun je binnen enkele minuten genieten van vers gepofte popcorn rechtstreeks uit je airfryer. Een knapperige traktatie om van te smullen!

Zakjes popcorn uit de airfryer

Het is mogelijk om zakjes popcorn in de airfryer te maken, maar het kan enige voorzichtigheid en aanpassing vereisen, omdat traditionele popcornzakjes vaak zijn ontworpen voor magnetrons en niet voor de airfryer. Hier is een mogelijke aanpak:

Ingrediënten:

 • Popcornzakje (geschikt voor de airfryer)
 • Eventuele smaakmakers (bijv. gesmolten boter, zout, kruiden)

Instructies:

 1. Kies het Juiste Zakje: Zoek naar popcornzakjes die specifiek geschikt zijn voor de airfryer. Deze zakjes zijn meestal gemaakt van materialen die bestand zijn tegen de hitte van de airfryer.
 2. Bereid het Zakje voor: Volg de instructies op de verpakking van het popcornzakje om het zakje klaar te maken voor gebruik. Dit kan inhouden dat je het zakje opent, uitvouwt of insnijdt, afhankelijk van het ontwerp van het zakje.
 3. Voeg Smaakmakers Toe: Als je smaakmakers zoals gesmolten boter, zout of kruiden wilt toevoegen, doe dit dan in het zakje voordat je de popcorn erin doet. Schud het zakje voorzichtig om de smaakmakers gelijkmatig te verdelen.
 4. Voeg de Popcorn Toe: Plaats de vereiste hoeveelheid popcorn in het zakje. Zorg ervoor dat je de aanbevolen hoeveelheid niet overschrijdt om overmatig vullen en het mogelijk barsten van het zakje te voorkomen.
 5. Sluit het Zakje: Sluit het popcornzakje volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat het goed is afgesloten om te voorkomen dat stoom en hitte ontsnappen.
 6. Bakken in de Airfryer: Plaats het gesloten popcornzakje in de airfryermand. Stel de airfryer in op een temperatuur die geschikt is voor popcorn (bijvoorbeeld 180 graden Celsius) en zet hem aan.
 7. Tijd in de Gaten Houden: Houd het popcornzakje goed in de gaten terwijl het in de airfryer zit. Popcorn kan snel poffen, en je wilt voorkomen dat het zakje barst.
 8. Popcorn Klaar: Wanneer het poffen van de popcorn vertraagt, en je geen plopgeluiden meer hoort, kun je de airfryer uitzetten.
 9. Voorzichtig Openen: Laat het zakje een minuutje afkoelen voordat je het voorzichtig opent. Wees voorzichtig, want de stoom die in het zakje is opgebouwd, kan heet zijn.
 10. Serveren en Genieten: Giet de gepofte popcorn in een kom en serveer direct. Voeg indien gewenst extra smaakmakers toe.

Hoewel dit proces in theorie zou moeten werken, raden we aan om de instructies van het specifieke popcornzakje en je airfryer te volgen. Houd de popcorn altijd goed in de gaten om te voorkomen dat het zakje barst en om te zorgen voor een veilige en heerlijke popcornervaring.


popcorn on clear glass bowl
Afdrukken

Airfryer popcorn

Heerlijke knapperige popcorn uit de airfryer
Gang Snack
Keuken Amerikaans
Trefwoord Snack
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Porties 4

Equipment

 • Airfryer

Ingrediënten

 • 50-75 g popcornmais
 • 1 eetlepel olie bijv zonnebloemolie
 • Zout naar smaak

Instructies

 • Plaats de popcornmaïs in de mand van de airfryer. Giet de olie over de popcorn en roer de maïs door de olie zodat elke korrel bedekt is met een beetje olie.
 • Stel de airfryer in op 200 graden Celsius en zet hem aan. Laat de popcorn ongeveer 5-7 minuten poffen, afhankelijk van de airfryer die je gebruikt. Zorg ervoor dat je de mand tussendoor een paar keer schudt om te voorkomen dat de popcorn aanbrandt.
 • Haal de mand uit de airfryer en voeg zout naar smaak toe. Serveer de popcorn direct en geniet ervan!

Notities

Belangrijk: Het is belangrijk om de popcorn goed in de gaten te houden terwijl het aan het poffen is, omdat de poptijden kunnen variëren afhankelijk van het type airfryer dat je hebt. Vergeet niet om de mand regelmatig te schudden om te voorkomen dat de popcorn aanbrandt.

Soortgelijke airfryer recepten

Airfryer Haloumni

Welkom terug, lieve lezers! Vandaag nemen we een duik in de wereld van de Airfryer,…

Lees meer
close up photograph of fried onion rings

Uienringen airfryer

Knapperige zelfgemaakte uienringen uit de airfryer Heb je ooit geprobeerd om uienringen in de airfryer…

Lees meer
a plate of french toast

Airfryer wentelteefjes

Wentelteefjes uit de airfryer Wentelteefjes zijn een klassiek ontbijt- en brunchgerecht dat meestal wordt gemaakt…

Lees meer
close up photography of people picking nachos chips

Airfryer nacho’s

Nacho’s uit de airfryer Nacho’s zijn een heerlijk en populair gerecht dat vaak als snack…

Lees meer

Heb jij ook genoten van airfryer popcorn, beoordeel deze dan. Dan kan je andere weer verder helpen met het maken van een keuze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept